Nästa artikel

Special Nest är en webbtidning som i stort och smått berättar om det neuropsykiatriska området. Tanken är också att vår webbplats ska fungera som en kunskapsbank, där läsaren kan söka bland reportage om allt från användbara pedagogiska strategier till aktuell npf-forskning. I dag har Special Nest samlat ihop ett antal reportage om Tourettes syndrom. Om du vill läsa artiklarna och lära dig mer om diagnosen, klicka på de fetade rubrikerna längre ner.

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Några Special Nest-texter med fokus på Tourettes syndrom:

"Jag tar för mig mer idag": Eleonore Wilhelmsson, som är diagnostiserad med Tourettes syndrom, tvångssyndrom och ADD, utsattes under skolåren för rå mobbning och i långa perioder såg livet mörkt ut. Men vändningen kom, och hennes budskap är att det aldrig är för sent att testa en ny väg.

"Mina tics har minskat": Detta är en intervju med Linus Löfstedt som är en av få patienter med Tourettes syndrom i landet som har behandlats med en så kallad Deep Brain Stimulation (DBS), en operationsteknik som framförallt brukar användas vid Parkinsons sjukdom.

"Internetbehandling och genetik hett inom Tourettes-forskningen": Här är ett refererat från den första nationella konferensen om Tourettes syndrom. Under konferensen, som arrangerades i Stockholm i februari förra året, presenterades bland annat ny forskning om diagnosen.

"Så kan skolan stötta elever som har Tourettes syndrom": Tourettes syndrom är en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som kommer i skymundan av andra npf-diagnoser. Det berättar psykologen Moa Holmsved i denna intervju som handlar om hur skolpersonal kan stötta barn med diagnosen.

“Ticsen är en stor del av mig”: Detta är en intervju med Christoffer Pihl Svensson som har trotsat fördomarna genom att nå framgångar som sportkommentator – med Tourettes syndrom.

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons