Nästa artikel

Special Nest är en webbtidning som i stort och smått berättar om det neuropsykiatriska området. Tanken är också att vår webbplats ska fungera som en kunskapsbank, där läsaren kan söka bland reportage om allt från pedagogiska hjälpmedel till npf-relaterad forskning. I dag har Special Nest samlat ihop ett antal personliga berättelser om Tourettes syndrom. Om du vill läsa artiklarna och lära dig mer om diagnosen, klicka på de fetade rubrikerna längre ner.

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Fem texter om Tourettes syndrom:

"Kände mig ledsen och kränkt": Detta är ett porträtt på Karlstadsbon Mikael Brunzell som under en lång tid dolde sin diagnos – främst för att han upplevde skam. Idag föreläser han för att minska fördomarna om Tourettes syndrom. 

"Jag är så frisk som jag vill bli": En artikel om Pelle Sandstrak, som var sex år gammal när tics och tvång blev en del av hans vardag. Som vuxen har han skrivit flera böcker om hur det är att leva med diagnosen Tourettes syndrom.

"Jag har Tourette, Tourette har inte mig": I denna intervju berättar Bitte om hur Tourettes-diagnosen trots allt har varit en hjälpande drivkraft i livet.

"Pianist berättar om Tourettes": En kort tipstext om ett SR-program som skildrar konsertpianisten Nick van Bloss och hans erfarenheter av Tourettes syndrom.

"Föreläser om livet med Tourettes syndrom": Detta är ännu en tipstext om ett SR-inslag om Sundsvallsbon Anton Håkansson, som genom föreläsningar vill sprida mer kunskap om Tourettes. 

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons