Nästa artikel

Många verksamheter inom npf-världen arbetar på olika sätt med tydliggörande pedagogik. Men inte alla vet att psykologiprofessorn Eric Schopler är upphovsman till förhållningssättet sedan han på 60-talet lade grunden för TEACCH. Special Nest bjuder idag på några artiklar om TEACCH-pedagogikens historia, innehåll och syfte.

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Tre Special Nest-artiklar om tydliggörande pedagogik:

"Tydliggörande pedagogik": Detta är en intervju med pedagogen Margareta Lundkvist, som på 90-talet gick en kurs i TEACCH och därefter fick ett annat förhållningssätt i sitt jobb med barn som har autism.

”Vad menas med 'TEACCH-inspirerad pedagogik'?”: Specialpedagogen Linda Hallberg svarar på en läsarfråga om tydliggörande pedagogik.

"Autismens historia, Eric Schopler": Läs detta reportage om den tysk-amerikanske psykologiprofessorn Eric Schoplers forskning för att få en bättre inblick i TEACCH-pedagogikens bakgrund.

Kategorier: 
Metoder
Annons