Aktiviteter

Enmiljontrettiosextusenåttahundrafem (1 036 805) gånger har artiklar laddats från webbtidningen Special Nest det senaste året – inte dåligt för att vara en liten webbtidning, tycker vi på redaktionen. Vi vill här önska våra läsare Gott Nytt År med en repris av våra sex mest lästa artiklar 2016!
På förskolan Orgona sker årets luciafirande på ett nytt sätt. Barnen slipper uppträda och stå i centrum. Tanken med att fira så kallad “npf-vänlig Lucia” är att fler barn ska inkluderas.
Under måndagen och tisdagen ägde Magelungens konferens rum i Uppsala. Det blev två intensiva konferensdagar då temat hemmasittare, elever med långvarig skolfrånvaro, diskuterades ur olika perspektiv.
Pokémon Go skiljer sig från de flesta andra mobilspel då spelaren måste röra sig i den verkliga världen. Många menar att spelet kan locka barn med sociala svårigheter att ta kontakt med andra. Men fungerar det verkligen så, och finns det några risker med spelet?
100% Asperger. Mattias: ”Jag kan inte leva utan musik”
Vi brukade hålla oss mycket hemma i trädgården under somrarna, då alla har jobbigt med mycket människor. Nu går vi ut frivilligt för att leta Pokémons, säger mamma Malin Nilsson.
Vi vet att hjärnan är plastisk och anpassar sig efter hur vi använder den. Det är med andra ord aldrig för sent att lära sig nya saker, förändra tankeprocesserna och träna hjärnan! Vissa av övningarna kan du göra själv, andra behöver du en kompis hjälp för att klara av. Lycka till !
100 % Asperger. Daniel: ”Det som är ovanligt är dyrbart”
Sommar, semester och en god bok. Här är tio npf-relaterade böcker att läsa, lära av och känna igen sig i.
I en klass för sig. Robert: "Det är lätt, du klarar av det!"