Nästa artikel

  • Alexander Skytte minns sin skoltid som ett stort missförstånd och vill inte att andra barn ska behöva ha det lika svårt som han hade det. 

  • Med sin bok Pojken med extra allt vill Alexander Skytte erbjuda sin erfarenheter och kunskaper för att skolan ska kunna hjälpa barn med npf bättre. 

Premium Alexander Skyttes skoltid var ett kaos av konflikter och slagsmål, medan de vuxna runt omkring inte hade kunskap nog för att bemöta eller hjälpa honom. Idag är han idrottslärare, bloggare och aktuell med boken "Pojken med extra allt – hur lärare kan möta adhd och autism". I den berättar Alexander Skytte om sin svåra uppväxt och varvar egna erfarenheter med pedagogiska teorier – med målet att hjälpa andra. Special Nest har intervjuat honom.

– Jag ser tillbaka på min skolgång som ett stort missförstånd. Jag blev ofta missförstådd och förstod varken andra eller mig själv. Jag fattade ingenting och det gjorde mig osäker och rädd och jag kände mig väldigt ensam under min skoltid, säger Alexander Skytte. Alexander Skytte är snart 30 år och bor med sin sambo och treårige son i Kallhäll, nordväst om Stockholm. Han är lärare i idrott och hälsa på Skälbyskolan i Järfälla och bloggare, känd som Bokstavspedagogen p

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Annons