Nästa artikel

Omtumlande tonårstid fylld av trots och frustration – men också vänskap och glädje. På UR Play finns en ny dokumentär om flickor med autism på en brittisk internatskola.

Lära sig leva med autism – som producerades förra året och på engelska har titeln Girls with autism – utspelar sig på internatskolan Surrey i Storbritannien. I dokumentären berättar flickorna om sin vardag, påverkad av tonårens sedvanliga turbulens. Tittarna får även följa pedagogernas arbete på och utanför lektionstid som handlar om att stödja elevernas utveckling och lärande. Filmen finns tillgänglig på UR Play till och med mars nästa år.

Men det finns även en rad andra dokumentärer om diagnosen på UR Play. I serien Liv med autism berättas bland andra om 4-åriga Mimmi, som har autism med utvecklingsstörning. Hennes familjs resa präglas av olika skolformer och träningsprogram. I ett annat avsnitt får man träffa 11-årige Kalle, vars familj blev överrumplad när han diagnostiserades med autism som 3-åring. Just dessa avsnitt finns tillgängliga på UR Play till 28 oktober respektive 5 november, men där finns även flera andra avsnitt ur serien.
 

Dokumentären Lära sig leva med autism hittas här: http://urplay.se/program/196567-lara-sig-leva-med-autism

Kategorier: 
Aktiviteter
Annons