Nästa artikel

Youtubern Therése Lindgren har i dag en populär kanal och är framgångsrik på det hon gör. Men allt började med en sjukskrivning för psykisk ohälsa. I ”Malou efter tio” berättar hon om första gången hon fick panikångest och trodde att hon skulle dö, och om hur har lärt sig att hantera sin ångest.

Therése Lindgren, 29 år, arbetade tidigare som säljare men började få panikångest och blev sjukskriven för psykisk ohälsa i två omgångar. Under tiden då hon var sjukskriven läste hon många bloggar om skönhetsvård och smink, vilket ledde fram till att hon började blogga själv. Hennes intresse för video och redigering gjorde att nästa naturliga steg blev en egen Youtubekanal.

– Jag ville vara kreativ på något sätt. Det var inte under den period jag mådde som sämst, utan när jag började må lite bättre och ville ha något att göra på dagarna. Då passade det bra att sminka sig, filma det och lägga ut, säger Therése Lindgren i programmet.

Från det att hon startade sin kanal 2013 har den snabbt ökat i popularitet och i dag har den 10 miljoner visningar i månaden och 500 000 prenumeranter. Att hon fick så stort genomslag berodde också på att hon började berätta öppet om hur hon mådde och sin panikångest.

– Jag trodde nog att jag skulle mötas av mer misstro, att folk inte skulle tro på mig eller tycka att det var ett riktigt problem. Jag skämdes för det själv eftersom det inte var en riktig sjukdom som man kunde se, utan att det bara satt i huvudet. Men tvärtom möttes jag av förståelse och nyfikenhet.

Förra året kom Therése Lindgrens bok ”Ibland mår jag inte så bra” (Bokförlaget Forum) där hon berättar om sin psykiska ohälsa. 

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons