Nästa artikel

I går kväll sändes den årliga Fotbollsgalan i TV4. Under galan uppmärksammades bland annat hur unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar kan lyckas inom idrotten på sina egna premisser.

Fotbollsgalan anordnas i mitten av november varje år för att hylla Sveriges herr- och damlandslag för sina framgångar under året. Både spelare och tränare prisas för sina prestationer inom svensk fotboll.

En dryg timme in i gårdagens tv-sändning besökte komikern Måns Möller galan. Hans tioårige son Viggo har en autismdiagnos, och Möller är engagerad i att skapa bra förutsättningar för barn med npf att satsa på idrott. Förra året startade han insamlingsstiftelsen Viggo Foundation för att kunna stödja idrottsföreningar som startas till förmån för barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. 

– Det finns lösningar. Vi har kreativa fotbollsmammor och fotbollspappor som själva startar upp egna lag runtom i Sverige. Föräldrar åker 15 mil enkel resa för att ungarna ska få vara med. Men vi har också en dröm om att Svenska Fotbollsförbundet hör oss ikväll och att vi blir accepterade in i er fina fotbollsfamilj, sade Måns Möller under galan. 

Tittarna fick också se ett inslag från en fotbollsträning för ungdomar med npf som leddes av eldsjälen Hans Andersson, initiativtagaren till NPF-laget i Trestad. 

Kategorier: 
Aktiviteter
Annons