Nästa artikel

Författaren Hans Rosenfeldt skrev manus till "Bron" och lät huvudkaraktären Saga Norén bli ett ansikte utåt för personer med AST. Nu har amerikanen Brian Tashima också valt att ge sin huvudkaraktär i Science Fiction- / Fantasyserien "The Spectraland Saga" autismpektrumttillstånd.

Brian Tashimas son Torin Tashima har AST och det var sonen som föreslog att hans pappa skulle skriva en bok som han kunde läsa för honom. Tashima som fick sin första bok publicerad 2012 kommer i nästa månad med en uppföljare till ”The Secret of Songshell”.

Författaren Brian Tashima berättar i en intervju med tidningen Oregon Live att han hämtade sin inspiration från hans son som han menade ”... kunde göra saker som för mig framstod som magi eller superkrafter” och nämner bland annat sonens oerhörda förmåga att fokusera på saker som han finner intressanta.

Till Oregon Live ger han också sin syn på vilka som kommer att ha en behållning av böckerna:

– De är skapade för att vem som helst ska kunna läsa dem, som underhållande berättelser i samma anda som Harry Potter och Percy Jackson. Jag hoppas att de (läsaren) har en härlig stund, är underhållna men att de samtidigt får en idé om hur någon person med autismspektrumtillstånd skulle kunna tänka eller känna sig.

– Jag försöker att lägga mindre vikt vid svårigheterna och istället lyfta fram det positiva med autismspektrumtillstånd.  

Kategorier: 
Aktiviteter
Annons