Nästa artikel

  • "Det kan verka som att personer med adhd har mycket energi, men tyvärr gör vi av med den hela tiden och behöver mycket vila och avskildhet", säger Madeleine Lönnö.

  • Boken Ensamheten kan knappast bli större handlar om Niklas och Olivia som trots skillnader i ålder och karaktär inleder en relation med varandra.

Premium Niklas är 28 år, bor hemma hos föräldrarna och har adhd utan att veta om det. 59-åriga Olivia är utbränd och arbetslös. Deras oväntade relation står i fokus i den nya romanen ”Ensamheten kan knappast blir större”, skriven av författaren och journalisten Madeleine Lönnö som själv är diagnostiserad med adhd. Special Nest har intervjuat henne.

När terapeuten föreslog en neuropsykiatrisk utredning blev Madeleine Lönnö förvånad. Hon hade alltid sett sig som slarvig, rastlös och impulsiv, men hade aldrig tidigare reflekterat över att svårigheterna kunde bero på adhd. Under sitt liv har hon flyttat runt mycket, ofta tappat bort saker, haft stora problem med tidsplanering, haft svårt att förstå instruktioner och inte sällan hamnat i bråk och missförstånd utan att förstå varför när hon bara hade sagt vad hon tyckte. De

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons