Nästa artikel

Den årliga Välgörenhetsmatchen, arrangerad av ishockeyföreningen Almtuna IS i Uppsala, kommer 2017 att uppmärksamma rätten att idrotta för barn med en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Sedan sju år tillbaka samarbetar ishockeyföreningen Almtuna IS med Akademiska sjukhusets barnfond, och har sedan starten bidragit med drygt en miljon kronor till fonden. Varje år arrangeras en välgörenhetsmatch och matchen som spelas den 4 januari 2017 i Gränbyhallen i Uppsala kommer att belysa rätten att idrotta för barn med npf-diagnos.

Tack vare partners och sponsorer kan föreningen ordna detta årliga event. Matchen är gratis för allmänheten att komma och titta på och intäkterna från eventet går till Viggo Foundation, insamlingsstifte för barn i behov, och Almtuna IS.

Komikern Måns Möller grundade Viggo Foundation då han inte hittade någon passande idrottsförening eller aktivitet till sonen Viggo, som har autistiskt syndrom med lätt utvecklingsstörning. En målsättning är att kunna utveckla en träningsmodell som passar barn med npf och att jobba för att idrottsföreningar har en sektion för barn och unga med npf-diagnoser. 

– Den 4 januari är årets viktigaste match för Almtuna! Kom och upplev den goda stämmningen samtidigt som du bidrar till att barn med autism och andra npf-diagnoser får idrotta tillsammans, säger Måns Möller i ett pressmeddelande. 

Kategorier: 
Aktiviteter
Annons