Nästa artikel

Måns Möller hoppar upp på cykeln igen för att samla in pengar till Viggo Foundation. Denna gång går turen mellan Stockholm och Kreta.

När Måns Möller och hans team cyklade kust till kust i USA drog de tillsammans in 600 000 kronor till stiftelsen Viggo Foundation, som då hette C2C4Autism.

Den 2 maj rullar Måns Möller och Christer Skog ut på en ny cykelresa. Denna gång mellan Stockholm och Kreta, längs vägen kommer de bland annat kämpa sig upp för Alperna.

De startar i Stockholm och cyklar till Nynäshamn, sedan tar de färjan därifrån till Gdansk. Väl i Polen börjar de cykelturen genom Europas mitt hela vägen från Polen genom Tjeckien, Slovakien, Ungern, Slovenien, Kroatien, Montenegro, Albanien, Grekland. Sista sträckan åker de färja från Aten till Kreta och sedan cykel till den lilla staden Chania.

– Genom att cykla från Stockholm till Kreta försöker vi uppmärksamma barn med neuropsykiatriska funktionshinders rätt att kunna idrotta, känna gemenskap och utvecklas fysiskt. Får vi in pengar så att ett enda barn får ett bättre liv med hjälp av idrott och nya kompisar så är det värt det. Alla pengar vi cyklar in går oavkortat till Viggo Foundation, meddelar Måns Möller i ett pressmeddelande.

Annons