Nästa artikel

  • "Jag tycker det är bra att Eskilstuna kommun inte ser avdelningen som målet i sig", säger Danijel Lukic, rådgivare och talesperson på SPSM.

  • Victoria Trübenbach är specialpedagog och ansvarig för starten av en ny avdelning för barn med autism i Eskilstuna. 

  • Genrebild. 

Premium Till hösten öppnar Eskilstuna kommun en avdelning för förskolebarn med autism. Här ska fem barn från hela kommunen kunna få en plats och erbjudas en lugnare och pedagogiskt tydligare miljö, men samtidigt behålla sin tillhörighet i den ordinarie förskolan. Special Nest tittar närmare på satsningen genom att intervjua Victoria Trübenbach, specialpedagog i Eskilstuna, och Danijel Lukic, rådgivare på Specialpedagogiska skolmyndigheten.

– Vi har tagit till oss Socialstyrelsens nationella riktlinjer för vård och stöd vid adhd och autism. De slår fast att diagnoserna ökar och att det är viktigt med tidiga insatser. Vi har också sett att denna grupp barn ökar i Eskilstuna och funderat på hur vi kan möta deras behov. De barn som får en plats på nya avdelningen får ett mindre sammanhang, vila och återhämtning, men behåller sin plats på ordinarie avdelning, där de kan delta i viss verksamhet beroende på intresse,

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Politik
Annons