Nästa artikel

  • ”Det som är bra i mitt liv är mycket bättre än för gemene man, och det som är svårt är svårare. Det negativa är jättejobbigt, men jag skulle ändå inte vilja vara utan min adhd för det skulle innebära att jag också valde bort det som är positivt”, säger Michaela Dufva, verksamhetsansvarig på Omnia Personlig Assistans. 

Premium När företagsledaren Michaela Dufva, 33, fick sin adhd-diagnos för två år sedan var det många pusselbitar som föll på plats. I dag är hon förstående mot sig själv och bra på att be om hjälp med det hon inte klarar av.

För elva år sedan startade Michaela Dufva, då 22 år gammal, Omnia Personlig Assistans. Företaget sammanför brukare som har en livsbeständig funktionsnedsättning med personliga assistenter. I dag omfattar företaget ett 50-tal brukare och cirka 250 anställda. Men det började med två personer: Michaela Dufva och hennes brukare. När Michaela, som är utbildad undersköterska, arbetade som personlig assistent tyckte hon att det var en hel del som inte fungerade och borde förbättras. Ho

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons