Nästa artikel

När tonårstiden är stökig och tuff kan det vara svårt att som förälder nå fram till sitt barn. Med den nya boken "Lyssnar din tonåring?" vill författarna Liria Ortiz och Charlotte Skoglund hjälpa föräldrar att kommunicera med sina tonåringar.

Tycker du att det är svårt att nå fram till din tonåring? Då kan du ha hjälp av boken "Lyssnar din tonåring? – Samtal med förändring som mål" (Natur & Kultur), skriven av Liria Ortiz, psykolog och psykoterapeut, och Charlotte Skoglund, överläkare och specialist i psykiatri.

Boken vänder sig till föräldrar och anhöriga som oroar sig över kommunikationen med sina äldre barn. Liria Ortiz är en framstående psykolog inom metoden motiverande samtal, MI, och det är också en av metoderna som tas upp i boken – liksom metoden CRAFT, community reinforement approach and family training.

Som förälder får du bland annat lära dig att hejda reflexen att tillrättavisa och rätta – för att lyckas skapa ett bättre samtalsklimat och på sikt kunna åstadkomma positiva förändringar

Kategorier: 
Metoder
Annons