Nästa artikel

  • I boken ”Lyssnar din tonåring?” får du bland annat lära dig att hejda reflexen att tillrättavisa och rätta din tonåring – något som på sikt kan skapa ett bättre samtalsklimat och åstadkomma positiva förändringar för föräldern, ungdomen och hela familjen.

  • "Det ligger i tonåringens natur att man ska känna en viss skepsis mot sina föräldrar eftersom man ska frigöra sig", säger Charlotte Skoglund.

  • "Det är naturligt att känna sig irriterad, men det är inte konstruktivt att agera på den känslan genom att ge ungdomen en utskällning – det förhindrar kommunikationen", säger Liria Ortiz.

Premium Hejda din impuls att tillrättavisa och rätta. Öva i stället på att lyssna och ställa frågor. I den nya boken ”Lyssnar din tonåring?” får föräldrar tips om hur de med hjälp av samtalsmetoderna MI och CRAFT kan skapa en dialog med sina tonåringar.

Ni som brukade göra så mycket roligt och mysigt ihop. Titta på film, prata med varandra, skratta och skoja. Du lovprisade alltid er fina relation och hur nära ni stod varandra. Men så hände något. Ditt lilla barn blev äldre, tyckte inte att dina skämt var lika roliga längre, ville helst bli lämnad ifred och det kändes som att det mesta som lämnade din mun bemöttes av djupa suckar och himlande ögon. Det här kan nog de flesta föräldrar till tonåringar känna igen sig i. Men hos

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons