Nästa artikel

Kravlöst, kul och knutna vänskapsband. NPF-laget i Trestad är så mycket mer än bara fotboll. Nu är tränare Hasse Andersson nominerad till årets eldsjäl.

NPF-laget i Trestads ledare Hasse Andersson är nominerad till årets eldsjäl inom kategori integration. I NPF-laget Trestad kan barn med adhd, asperger, ocd och liknande diagnoser spela fotboll och helt enkelt bara må bra. Läs Special Nests artikel om Hasse Andersson och NPF-laget här!

Folkspel har varje år på en gala utsett Eldsjälar i utvalda kategorier. Folkspel är förenings­livets eget spelbolag. Ägare är 72 riksorgan­isationer med 35 000 föreningar och över 5 miljoner medlemmar. De beskriver anledningen till priset så här:

Eldsjälarna är hjärtat i det svenska föreningslivet. Med sitt engagemang inspirerar de dagligen medlemmarna i sina föreningar. Det krävs enormt slit, passion och vilja för att en förening eller klubb ska fungera och må bra. Utan undantag hänger framgången på att det finns åtminstone en riktig eldsjäl i föreningen. De är hjärtat i föreningarna och genom sitt engagemang sprider de energi till övriga medlemmar. Genom sin outtröttlighet bär de föreningen på sina axlar.

Annons