Nästa artikel

Fantasy-dramat Po handlar om tioåriga Patrick som har autism. Regissören John Asher är själv pappa till en pojke med autism, och filmen är baserad på en sann historia.

När David Wilson fru går bort i cancer, blir han ensamstående pappa till sin tioåriga son, Patrick, som har autism. Patrick, som föredrar att kallas "Po", stod sin mamma mycket nära och kan inte uttrycka sina känslor kring förlusten.

Far och son kämpar med sitt nya liv, och de börjar var och en dra sig in i sina egna världar. David lägger fokus på det jobb han är nära att förlora och Po, som blir mobbad i skolan, går in i sin magiska fantasivärld, där han är en alldeles vanlig, sorgfri pojke, med massor av kompisar. Den växande klyftan mellan far och son och de utmaningar som en ensamstående förälder till ett barn med särskilda behov ställs inför, hotar att separera David och Po permanent.

Filmen, som är baserad på en sann historia, skildrar hur banden av kärlek mellan en sörjande far och son testas till det yttersta.

Regissör till filmen Po är John Asher. Han har arbetat med filmen i åtta år, och påbörjade den kort efter att hans egen son diagnostiserats med autism.

Po spelas av Julian Feder och genren är drama och fantasy.

Filmen beräknas ha premiär i början av 2016.

Annons