Nästa artikel

Den animerade kortfilmen "Bokstavsbarn" av Erik Rosenlund, som skildrar en dag för en pojke med en outtalad diagnos, hyllas av tidningen Huffington Post

Animatören och regissören Erik Rosenlund är den som skapat kortfilmen Bokstavsbarn som skildrar en dag för en pojke med outtalad diagnos. I skolan dansar bokstäverna på pappret, så han viker i stället en papperhatt av stencilen han fått. På matematiken skriver läraren upp en ekvation på tavlan, men i pojkens mattebok hoppar en elefant hopprep.

Under 4 minuter och 15 sekunder skildras koncentrationssvårigheter, uppmärksamhetsproblematik, bristande impulskontroll och starka känslor på ett innovativt sätt.

Filmen visades på SVT förra året, men finns nu att se på Youtube. I den amerikanska tidningen Huffington Post beskrivs kortfilmen så här (vår översättning):

"En kraftfull kortfilm ger tittarna en inblick i den dagliga kampen hos barn med ADHD. Filmens gripande slut visar hur mycket en stödjande förälder eller vårdnadshavare kan förbättra livet för barnen med dessa typer av diagnoser.

Verkligen vacker."

Annons