Nästa artikel

Film är inte verklighet, men kan ändå vara lärorikt och skapa intressanta diskussioner. Istället för en bokcirkel kan man ha en "filmstund". Det kommer regelbundet ut nya filmer som skildrar karaktärer med funktionsvariationer. Special Nest tipsar här om filmer som tidigare har visats på bioduken men som nu finns att köpa via streaming eller som dvd.

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Några filmtips från Special Nest-redaktionen:

"Life, Animated": Dokumentären Life, Animated handlar om Owen Suskind som är diagnostiserad med autism. Den har vunnit flera festivalpriser och hyllats av både publik och kritiker. Köp filmen genom att klicka här.

"Jätten": I denna film, regisserad av Johannes Nyholm, får tittaren följa 30-årige Rickards sökande efter sin mamma, som han skiljdes ifrån som barn. Klicka här för att beställa filmen.

"Skörheten": Ahang Bashis personliga och öppenhjärtiga dokumentär Skörheten berättar om en tillvaro präglad av psykisk ohälsa. Läs mer om filmen genom att klicka här.

"Keep the change": Denna kortfilm utforskar autism genom att skildra 30-årige David, en charmig och välbesutten kille som gör sitt bästa för att dölja diagnosen. Klicka här för att se filmen gratis på Youtube.

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons