Nästa artikel

I Radiopsykologen i P1 berättade "Maria" i augusti om sin sorg över sin son. Sonen fick autism redan som 15-månaders bebis. Nu har P1 gjort en uppföljning; vad hände sedan?

"Maria" drabbades av en förlossningsdepression, när hon födde sin son, en depression som hon inte fick någon hjälp med. När pojken var 6 månader tog hon hjälp av antidepressiva, men känslan att sonen inte behövde sin mamma försvann inte. Hon kände direkt att det var något avvikande med sonen.

När han var 1 år och 3 månader utreddes han och resultatet blev autism. "Maria" hamnade i chock. Hon började skjuta undan sin son, hon visste inte hur hon skulle ta det. Hon googlade på nätterna och försökte hitta stöd och hjälp.

"Maria" beskriver i radioprogrammet att hon är rädd för både sonens framsteg och för hans motgångar. Hon är rädd för allt han gör. Hon beskriver att hon inte har tid att vara med sin son, utan att hon bara googlar, skyddar, ringer samtal. Som en sekreterare eller ett ombud.

"När får jag vara hans mamma då?" frågar hon sig i programmet och vidare beskriver hon att hon får höra om solsystemet av honom, men hon får aldrig höra honom säga mamma.

Programmet är naket, ärligt och från hjärtat. Det blev omåttligt populärt hos lyssnare och "Maria" fick mycket stöd. Lyssna på avsnittet här.

Den 7 januari sändes ett "vad hände sedan"-avsnitt. Det kan du lyssna på här.

Annons