Nästa artikel

Tobias Almarts son, som har autism, får på grund av lärarbrist sitta hemma istället för att vara i skolan, rapporterar Sveriges Radio.

Förra läsåret saknades lärare vid Torget – en stödverksamhet för ungdomar med autism – på Sven Eriksonsgymnasiet i Borås. Lärarbristen bidrog till att lektioner uteblev, till exempel i naturvetenskapliga ämnen. Det hela resulterade i att Tobias Almarts son fick skjuta sin student på framtiden.

– I dag säger de att det inte finns lärare för att det inte finns pengar. Elever kan ju inte gå fem år i stället för tre bara för att det inte finns pengar, säger han till Sveriges Radio.

Magnus Claesson, rektor för Torgets verksamhet, poängerar att Torget är en stödverksamhet och att det finns vissa begränsningar.

– Resurserna är inte gjorda för att vi ska bedriva till exempel teknikprogrammet eller samhällsprogrammet, utan för att vi ska kunna stötta eleverna i programmet – inte att vi ska ge all undervisning på plats. Vi måste ha in lärare utifrån, och då kan det bli att man får vänta på ett ämne, säger han till Sveriges Radio.

Kategorier: 
Skola
Annons