Nästa artikel

  • "Autism är definitivt inte något som folk har kommit på bara på kul, men det existerar inte på det sätt som folk tror att det gör. Det är ett konglomerat av alla slags utvecklingsneurologiska problem som vi just nu refererar till som autismspektrumtillstånd", sade Christopher Gillberg under sin Mary Coleman-föreläsning.

Premium Vad är autism? Men kanske framförallt: Vad är inte autism och vilka myter är det dags att göra upp med? Om detta pratade Christopher Gillberg under Mary Coleman-föreläsningen som ägde rum tidigare i höst. Special Nest summerar.

Vid pulpeten framför auditoriet på Gillbergcentrum i Göteborg presenterar Agneta Holmäng, prefekt vid Sahlgrenska akademin, dagens talare. Det är september i år och Mary Coleman-föreläsningen, som introducerades 2015, äger rum för andra gången. Mary Coleman är professor emeritus i pediatrik vid Georgetown University School of Medicine i Washington och syftet med föreläsningsserien är att lyfta fram framstående forskare inom autism och kringliggande områden. Snart äntrar Christo

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Forskning
Annons