Nästa artikel

  • ”Jag har drömt om att ha skägg sen jag var liten – och ville ha det långt innan det blev trendigt att ha det i hipsterkretsar”, säger Immanuel Brändemo. 

  • Lisa Ericson är projektledare för Funkisprojektet på RFSL. Projektets målsättning är att motverka förtryckande normer kopplade till normbrytande funktionalitet, sexualitet och könsidentitet.

Premium Flera studier pekar på ett samband mellan npf och transidentiteter. Special Nest har träffat Immanuel Brändemo, 36, som kallar sig transperson och har genomgått en könskorrigerande behandling. Hen är också diagnostiserad med Aspergers syndrom och adhd.

Under uppväxten kände sig Immanuel Brändemo annorlunda. Människor blev ofta sårade av sådant hen sade och gjorde. Men Immanuel förstod inte vad som blev fel och började till slut känna sig som en ond person.  – Det blev fel hela tiden, folk blev ledsna när jag försökte göra dem glada. När jag sårade någon såg jag det inte som missförstånd utan tänkte att jag var dum som gjorde dem illa. När Immanuel blev diagnostiserad med Aspergers syndrom 2005 kunde hen släppa de mö

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Forskning
Annons