Nästa artikel

  • "Allt vi gör handlar om att få ungdomar att ta ansvar. Framför allt handlar det om att träna på rutinerna, att komma till ett jobb, vara på ett jobb, få en instruktion och leverera", säger Ola Söderblom på Jobbstart.

Premium På Nytorgsverkstan i Stockholm är ungdomar mellan 20 och 29 år anställda med månadslön under sex månader upp till ett år. Det är en av Jobbstarts verksamheter och fungerar som en väg bort från kriminalitet och sociala påfrestningar till ett bättre liv med sysselsättning och trygghet. Special Nest har varit på besök.

Mitt bland trendiga restauranger och kaféer vid Nytorget på Södermalm i Stockholm ligger Nystorgsverkstan, som är en av Jobbstarts åtta olika verksamheter. När Special Nest kommer in genom den välvda porten finns ett personalutrymme till höger, där de anställda kan fika och äta lunch, och rakt fram ligger själva verkstaden. Det är en stor öppen yta med alla maskiner och verktyg som behövs för att tillverka till exempel serveringsvagnar och förvaringsboxar till förskolor och and

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons