Nästa artikel

  • Nanna Gillberg är forskare i företagsekonomi på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och har skrivit boken Påsatt och avskärmad – i en uppkopplad värld.

  • "Vad händer med vår empatiska förmåga och vår syn på oss själva och varandra när allt mer av livet utspelar sig i den digitala världen? Förhoppningsvis kan min bok fungera som en ögonöppnare och göra att läsaren funderar på sådana frågor", säger Nanna Gillberg.

Premium I en ny bok berättar forskaren Nanna Gillberg om hur det beroendeframkallande och kravlösa skärmanvändandet påverkar de sociala relationerna och vår uppmärksamhetsförmåga. Special Nest har intervjuat henne.

Special Nests reporter, alltså han som skriver denna text, erkänner sig skyldig: han är mobilberoende. Det första som sker på morgonen och det sista som inträffar på kvällen är att hans ögon stirrar in i den skarpt upplysta skärmen. Också under dagen kollar han vanemässigt i mobilen, det vill säga flera (många) gånger varje timme. Han läser om gårdagens fotbollsmatcher, tittar på meningslösa videos på Youtube och kontrollerar senaste nytt i flödet på Facebook – vilket al

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons