Nästa artikel

Linus Arnesson, 26, som till vardags är framstående spelare i handbollslaget Redbergslid, led av alkoholproblem när han var 21 år gammal. Inte långt därefter diagnostiserades han med adhd.

Han talar ut om perioden för fem år sedan, som präglades av missbruk, i tidningen Aftonbladet och säger bland annat att det var handbollslaget som krävde att han skulle genomgå en utredning i samma veva som de hjälpte honom med alkoholproblemen. Enligt Linus Arnesson, som kan bli tidernas främsta målgörare i Redbergslid, har adhd:n hjälpt honom på många sätt, bland annat genom att ge honom drivkraft.

 – Den har drivit mig hela livet. Jag går väldigt mycket in för saker som jag fastnar för. Jag var elevassistent åt en kille med adhd under en period. Han gillade också idrott och jag sa åt honom att man måste använda den på rätt sätt. Det är min tanke om adhd – att det är grymt om man bara får hjälp och använder den på rätt sätt, säger han till Aftonbladet.

Han är i dag fri från alkoholen, något han gläds över.

– Jag är en helt annan person i dag. Det är jävligt skönt. Jag är glad över hur det slutade. Jag har det jättebra med min sambo, med mig själv och allt runtomkring. Det är bara positivt just nu, säger han till Aftonbladet.

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons