Nästa artikel

  • Petra Björkman har startat plattformen Pusselfamiljen som erbjuder föreläsningar och olika former av stöd till familjer med npf. 

Premium Petra Björkman är mamma till två barn som båda har neuropsykiatriska diagnoser. Nu har hon startat Pusselfamiljen som tillhandahåller föreläsningar, workshops och kurser för föräldrar till barn med npf. Målet är att bli ett komplement till habiliteringen och sprida npf-kunskap, inte bara inom skolan och vården utan också till politikerna. ”Mina barn är några av de elever som har fått självkänslan sargad av skolsystemet”, säger hon till Special Nest.

Efter flera år av oro, stress och osäkerhet diagnostiserades Petra Björkmans son Max med Aspergers syndrom när han var sju år gammal. Det var i slutet på 2010 och som många andra föräldrar till barn med npf började hon läsa allt som hon kom över om diagnosen. Totalt avverkade hon hyllmeter med böcker, men hon sökte sig också till olika föräldrakurser där hon fick träffa andra i samma situation. Det blev en ögonöppnare för Petra Björkman – då infann sig en efterlängtad

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons