Nästa artikel

  • Jill Nyqvist och Ulrika Gill driver podden Funka med adhd. Nu har de dragit igång en medlemsklubb för föräldrar till barn med adhd. "Vi kan som föräldrar inte förändra våra barn. Men vi kan förändra hur vi agerar och hur vi bemöter dem, och därmed kan vi också locka fram andra beteenden", säger Jill Nyqvist.

Premium "Funka med adhd – Vänner" är en ny medlemsklubb för föräldrar till barn med adhd. Där delar Jill Nyqvist och Ulrika Gill med sig av kunskap om och erfarenheter kring hur vardagskonflikter kan mildras istället för att fördjupas. De vill genom bland annat filmer och webbkurser vara ett stöd i en utmanande tillvaro. Special Nest har intervjuat duon.

 – Det finns ett glapp mellan det som vi pratar om när vi träffar specialpedagoger och barnpsykologer, och den vardag som vi lever i däremellan. Man sitter i möte med professionen och är överens om en massa saker. Och sedan står man ändå där i hallen utan att få iväg ungen till skolan…Vi vill vara bron mellan teori och praktik, säger Jill Nyqvist.   Jill Nyqvist är själv mamma till en pojke med adhd, och startade för ett par år sedan podcasten Funka med adhd tillsammans me

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons