Nästa artikel

  • Siri Helle är legitimerad psykolog och aktuell med boken Känslofällan. Hon har också skrivit Smartare än din telefon (2019) och romanen Bränn alla broar (2018).

  • Omslaget till boken.

Premium Förändra din inställning, tänk positivt och lyssna till magkänslan. Sådana klassiska självhjälpsråd är knappast tilltalande för psykologen Siri Helle. För att leva i linje med de innersta värderingarna rekommenderar hon att fokusera på små beteendeförändringar, inte på känslor. Hon är nu aktuell med boken ”Känslofällan” som hon tror kan vara en extra hjälpsam grundkurs för personer med neuropsykiatriska diagnoser som adhd och autism.

En känslofälla är att falla för den frestande känslan för stunden i stället för att leva i linje med sina långsiktiga värderingar. Det kan exempelvis röra sig om nedstämdheten som får dig att ställa in fikat med kompisen, fastän du vet att du förmodligen skulle må bättre av att socialisera. Eller så kanske du fastnar i ältande om din misslyckade livssituation utan att försöka göra något åt läget. Det känns bra och enkelt för stunden, men innerst inne vet du att du int

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Annons