Nästa artikel

  • Ett av vägledningskorten som har skapats av föreningen Orka och Funka och som ska underlätta tillvaron för unga med npf.

  • Ett exempel ur den nya kortleken.

  • Linda Rosen är ordförande i Orka och Funka, en förening i södra Dalarna för personer med npf och deras anhöriga.

  • Vägledningskortleken innehåller 52 kort där 32 kort är exempel på olika situationer och 20 kort är exempel på olika känslor.

  • "Kort är enkelt att ta med sig och kan fungera som en extra trygghet i olika situationer", säger Linda Rosen.

Premium Tillvaron kan ibland vara påfrestande för alla ungdomar, och inte minst för unga med neuropsykiatriska diagnoser. Därför har föreningen ”Orka och Funka” skapat vägledningskort som ska vara ett extra stöd i vardagen. ”Förhoppningen är att korten ska öka självständigheten”, säger föreningens ordförande Linda Rosen.

Idén till vägledningskorten kom av att många föräldrar i npf-föreningen Orka och Funka upplevde att påminnelser i vardagen ofta ledde till konflikter inom familjerna. – Många unga med npf upplever att de vill klara sig själva och har svårt att behöva bli påminda om vardagliga sysslor. Även om det görs på ett pedagogiskt sätt så kan man känna sig utpekad över att inte klara saker som jämnåriga klarar, säger Linda Rosen, ordförande i Orka och Funka, en förening i södra D

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Hjälpmedel
Annons