Nästa artikel

  • Ebba Almsenius började använda det pedagogiska materialet En 5:a kan få mig att tappa kontrollen på hemmaplan tillsammans med sin son som har högfungerande autism. Det gav dem många ledtrådar till vad som är stressande. 

  • Det pedagogiska materialet ”En 5:a kan få mig att tappa kontrollen” är ett både visuellt och konkret material som kan användas av alla vuxna och barn för att identifiera stressfaktorerna i skolan. 

Premium Brist på struktur, oväntade händelser eller höga röster kan få barn med autism och adhd att tappa kontrollen. Då måste pedagoger eller föräldrar gripa in. Med hjälp av pedagogiska material som ”En 5:a kan få mig att tappa kontrollen” kan stressfaktorerna identifieras i förväg och utbrotten förebyggas, berättar Ebba Almsenius för Special Nest.

Ebba Almsenius är logoped och arbetar i Härryda kommun, på en kommunövergripande utvecklings- och stödenhet. Tillsammans med ett team av specialpedagoger ger hon utbildning och handledning till skolpersonal. Hon använder ofta det pedagogiska materialet En 5:a kan få mig att tappa kontrollen. – Man kan förebygga många svåra situationer med det här materialet om man verkligen lyssnar till vad eleverna uttrycker och gör något åt det de tycker är svårt, säger Ebba Almsenius. När

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Hjälpmedel
Annons