Nästa artikel

  • Genrebild. Personen på bilden har ingen koppling till innehållet i texterna nedan.

Brist på struktur, oväntade händelser och höga röster kan få barn med autism och adhd att förlora kontrollen. Samtidigt är det många barn med npf som kan känna oro, stress och ångest. Special Nest tipsar idag om 3 artiklar som handlar om hur skolpersonal och andra kan göra för att hantera starka känslor hos barn med npf-diagnoser.

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

3 Special Nest-texter om starka känslor – och hur dessa kan hanteras:

"Hjälpmedel för att hitta stressfaktorer och förebygga utbrott": Här intervjuas logopeden Ebba Almsenius om det pedagogiska och praktiskt inriktade materialet ”En 5:a kan få mig att tappa kontrollen”. Avsikten med materialet är att identifiera stressfaktorer och förebygga utbrott.

"KAT-kittet – ett verktyg för att prata om och förstå känslor vid autism": Detta är en artikel om KAT-kittet, en metod och ett verktyg som kan förebygga utmanande beteenden vid autism.

"Hantera känslostormar vid adhd och autism": Här är en intervju med Nicole Wolpher som har skrivit "Navigera genom stormarna", en bok om känslohantering vid autism och adhd.

Kategorier: 
Metoder
Annons