Nästa artikel

Det blir allt vanligare med terapihundar såväl i hemmet som i olika verksamheter där barn och unga med npf-diagnoser vistas. Idag bjuder Special Nest på fyra artiklar som handlar om hur hundar kan underlätta för människor i vardagen.

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Fyra Special Nest-artiklar om terapihundar:

"Terapihunden Maja hjälper barn med npf": Hundföraren Lotti Sundstörm berättar om terapihunden Maja som på ett kravlöst sätt aktiverar och motiverar barn och ungdomar med npf. 

"Husdjur ökar samspelet vid autism": Vi intervjuar psykologen Kristina Byström om hur husdjur kan stärka förmågan till socialt samspel hos barn med autism.

"Lynette är något av det bäst som har hänt mig": Nora Thenander har add, Aspergers syndrom och har haft ångestproblematik hela sitt liv. Här berättar hon om hur hunden Lynette har förändrat tillvaron. 

"Hundeffekten är häftig": Vi skriver om terapihunden Dis och hundföraren tillika läraren Denice Ankarstad som tillsammans arbetar med lågstadiebarn med olika funktionsnedsättningar.

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons