Nästa artikel

I går skrev Special Nest om hur husdjur kan öka samspelet hos barn med autism. Både genom att barnet ofta utvecklar en starkt positiv relation till djuret och att det kan främja barnets relation till bland annat pedagoger och föräldrar. Vi har också tidigare skrivit en rad artiklar om djurens inverkan på personer med npf. Här är fyra av dem.

Några av artiklarna är Premium-artiklar, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Fyra artiklar om djur och npf:

"Lynette är något av det bästa som har hänt mig" – Nora Thenander har add, asperger och har haft mycket ångestproblematik i hela sitt liv. Men sedan ett år tillbaka har hon fått ett nytt stöd i vardagen, genom npf-hunden Lynette. "Jag är själv imponerad över vilken skillnad hon har gjort för mig", säger Nora.

Djur och musik hjälper barn med OCD – Barn med ocd välkomnas till ett unikt sommarläger i Skåne. Det nationella projektet ”Friskare med djur och musik” hjälper både knattar och lite äldre att trotsa tvånget och rädslan och i stället känna glädje och gemenskap.

Hundar stimulerar inlärning hos barn med autism – Övning i motorik, kommunikation och samspel. Detta är bara några saker som pedagogiska tjänstehundar kan bidra med. Lotta Vedin har sedan 2010 har utbildat tjänstehundar som ska stimulera och utveckla inlärning hos barn med autismspektrumtillstånd.

"Det viktigaste är att jobba med känslor" – Det är effektivt att arbeta terapeutiskt med hästar, de ger omedelbar feedback på beteenden, menar Maria Dahlqvist på behandlingshemmet Egehem, som erbjuder ridterapi. Men än finns ingen evidens för metoden. Catharina Carlsson är först i Sverige med att forska om hästunderstött socialt arbete.

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons