Nästa artikel

  • Robin Berkhuizen (till höger) har startat Funktionshinderbanan, en kampanj för fler LSS-boenden. Varje år cyklar han 80 mil för ändamålet, Carl Lidbeck (till vänster) hänger med på delar av färden.

Premium Personer med särskilda behov har svårt att få anpassade boenden: många kommuner brottas med brist och få LSS-boenden byggs. I vissa fall har personer tvingats vänta i tio år innan de har kunnat flytta hemifrån. Special Nest berättar om kampanjen Funktionshinderbanan som förespråkar fler och bättre LSS-boenden runt om i landet.

Bakgrunden är att 54 procent av Sveriges kommuner riskerar brist på LSS-bostäder till år 2020, enligt Boverket. Redan idag betalar många kommuner miljonviten till staten för att de inte lyckats få fram LSS-boenden. Special Nest skrev om initiativet Funktionshinderbanan under 2017, där initiativtagaren Robin Berkhuizen skulle cykla 80 mil för fler och bättre LSS-bostäder. Cykelkampanjen upprepades 2018. Hur har det gått? – Jag tycker det har gått bra! Sedan önskar vi förstås att

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Aktiviteter
Annons