Nästa artikel

Matteo Persson, 7, som är diagnostiserad med adhd, hann bara gå en termin i första klass på skolan i Mölndal innan han stängdes av och tvångsförflyttades, rapporterar SVT Nyheter.

Förvaltningsrätten har prövat beslutet och kommit fram till att det var felaktigt. Mölndals kommun vidhåller dock att de har handlat rätt och har därför överklagat domen till kammarrätten. Bakgrunden är att Matteo Perssons första tid i skolan var turbulent. Han fick diagnosen adhd och hade under åtta månader sju olika assistenter.

– Jag anser inte att man gjort allt om man inte tar in kompetent personal. De hade inte behövt gå så långt som en avstängning, säger Matteos mamma Linda-Marie Persson till SVT.

Sedan ett halvår går Matteo Persson i en annan skola i kommunen, där han har fått en fast resursassistent och där det fungerar bra, berättar Linda-Marie Persson.

– Det är en liten seger för oss. Vi har fått höra att han är ett omöjligt fall. Men om det hade varit Matteo det är fel på hade han tagit med sig problemen till nästa skola och det har han inte gjort, säger hon till SVT.

Kategorier: 
Skola
Annons