Nästa artikel

På onsdag, den 16 november, arrangerar Gillbergcentrum vid Sahlgrenska akademin i Göteborg en föreläsning om autism med den framstående amerikanske professorn Fred R Volkmar.

Gillbergcentrum på Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet grundades 2010 och är en plattform för att bedriva forskning inom neuropsykiatri och utvecklingsneurologi. Det årliga eventet Birgit Olsson-föreläsningen går ut på att en framstående forskare inom autism, adhd eller anorexi ger en föreläsning inom sitt specialistområde. Professor Fred R Volkmars föreläsning “The changing face of autism” på onsdag i Wallenbergsalen vid Göteborgs universitet blir den sjätte Birgit Olsson-föreläsningen.

Fred R Volkmar är verksam vid Yale University i USA och erhöll sin läkarexamen och master i psykologi vid Stanford University 1978. Han är huvudförfattare till kapitlet om autism och genomgripande störningar i utvecklingen i American Psychiatric Associations diagnosmanual DSM-IV. Han har också bland annat publicerat över 200 vetenskapliga artiklar om autismspektrumtillstånd och två av hans mest uppmärksammade böcker är “Asperger’s syndrome” (Guilford Press) och “Handbook of autism” (Wiley Publishing).

Platserna till föreläsningen fördelas enligt först till kvarn-principen och den som vill registrera sig kan skicka ett mejl till anna.spyrou@gnc.gu.se.   

Kategorier: 
Aktiviteter
Annons