Nästa artikel

I boken ”Sitta still som en groda” av Eline Snel får barn hjälp med att hitta lugnet och pausa från alla yttre intryck. Mindfulness- och meditationsövningar riktade till barn mellan 5 och 12 år ger barnet verktyg att slappna av.

Barn som är stressade, oroliga, trötta och rastlösa, kan – precis som vuxna – behöva lite hjälp på traven med att gå ned i varv. Att hitta den där pausknappen på egen hand kan ibland vara för svårt, men för den som har verktyg att plocka fram när det blir för mycket blir det ofta lättare att hitta lugnet. Övningarna i boken ska bidra till att barnen lättare kan hitta ro, förbättra koncentrationen, somna lättare samt bli mer tålmodiga och närvarande.

Den nya boken ”Sitta still som en groda” är skriven av Eline Snel, utbildad lärare som driver en mindfulnessakademi i Nederländerna, och förordet av Jon Kabat-Zinn, en av förgrundsgestalterna inom mindfulness och professor emeritus i medicin vid University of Massachusetts Medical School i USA.

Tanken är att föräldrar med hjälp av boken kan handleda sina barn, och det följer också med ett ljudspår med inlästa övningar som barnet kan lyssna på. 

Kategorier: 
Hjälpmedel
Annons