Nästa artikel

  • Sara Löfgren Karlsson och Helena Berggren är initiativtagare till projektet som jobbar för att förbättra kyrkans bemötande av familjer som är i behov av särskilt stöd.

  • Npf-påsen är fylld med bland annat hörlurar, stressboll och glitterstav som kan stötta barn med npf när de besöker kyrkan.

Premium Svenska kyrkan strävar efter att vara en plats där alla ska känna sig välkomna. Nu har projektet "Kyrkan möter npf-familjer" startats för att skapa en förstående och inkluderande miljö i kyrkan för alla som lever med neuropsykiatriska diagnoser som adhd och autism. Special Nest har intervjuat initiativtagarna: Sara Löfgren Karlsson och Helena Berggren. "Det är viktigt att kyrkan har personer som arbetar med de här frågorna", säger de.

Inne i kyrkorummet på S:t Matteuskyrkan i Malmö råder stillheten. Det är fredagsförmiddag och bakom de tomma bänkraderna står församlingsassistenten Sara Löfgren Karlsson och rytmikpedagogen Helena Berggren och plockar upp hörlurar, en glitterstav och öronproppar ur en tygpåse som pryds av texten ”Npf-påsen”. Påsen är en del av projektet Kyrkan möter npf-familjer, som Sara och Helena är initiativtagare till. – Målet är att det ska hänga en sådan här påse inne i kyrka

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons