Nästa artikel

I slutet av mars kommer boken ”Jag har aldrig berättat det här för någon men…” av Eric Bergström. Han har samlat 50 berättelser från personer runt om i landet som delar med sig av sina erfarenheter av att leva, eller ha levt, med psykisk ohälsa.

Till vardags driver Eric Bergström Ångestskolan där han bland annat föreläser om psykisk ohälsa och social fobi. Syftet är att genom att dela med sig av sina personliga erfarenheter sprida kunskap och minska tabun.

Med jämna mellanrum publicerar han gästinlägg på Ångestskolans hemsida och det var när han tog del av alla starka berättelser som idén om att samla historierna i en bok föddes. 

Förhoppningen är att boken ska bidra till en känsla av att man inte är ensam om att må dåligt – och att det finns hopp och hjälp att få.

– Många av historierna är mörka, tar upp tankar om självmord och berättar om barndomar med våldtäkter, droger och misshandel. Men den största delen handlar även om de som har vänt sin psykiska ohälsa till något positivt. Någon kan ha levt med aspberger hela sitt liv men har hittat det positiva med det, säger Eric Bergström till 24blekinge.se.

Boken släpps i slutet av månaden och kommer då gå att beställa via Ångestskolan: http://www.angestskolan.se/

Läs också Special Nests intervju med Eric Bergström:

”Många gömmer sina problem”

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons