Nästa artikel

Att läsa om andra som delar våra upplevelser kan fungera som ett värdefullt stöd. Special Nest har gjort intervjuer med flera bloggare som på olika sätt skriver om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Här tipsar vi om några av dem.

Några av artiklarna är Premium-artiklar, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

 

Fyra artiklar som Special Nest har skrivit om populära npf-bloggare:

Tina sätter ord på mångas känslor – detta är ett reportage om föreläsaren och författaren Tina Wiman. Hon berättar om bloggen ”M som i underbar” där hon skriver om vardagen med sin dotter som har autism. Bloggen har blivit uppmärksammad och kan få upp emot 5000 besök om dagen.

"Jag har styrkor som vanliga personer inte har" – Joanna Halvardsson bloggar och föreläser om sitt liv med Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom typ 2. Målsättningen är att slå hål på myter kring diagnoserna och istället visa på att de snarare kan innebära stora fördelar. 

Bloggen är hennes ventil –  Redan i mellanstadiet blev nedåtperioderna värre och hon fick prata med sin skolsköterska. Men det var först sista året på gymnasiet som Nellie Lindgren fick diagnosen bipolär sjukdom. I dag bloggar hon för att sprida kunskap och förståelse om psykisk ohälsa.

Tio npf-bloggare som inspirerar – Läs också denna lista där Special Nest tipsar om tio bloggare som med olika infallsvinklar belyser npf-området.

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons