Nästa artikel

Problematiska kärleksrelationer, strul på arbetsplatsen och perioder av nedstämdhet. Den som har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning utan att veta om det kan ibland uppleva livet som extra kämpigt. Det kan därför vara en stor lättnad att bli diagnostiserad – även om det sker senare i livet. På så vis går det att identifiera svårigheter och hitta sätt att hantera vardagen som gör livet enklare. Här tipsar vi om tre artiklar Special Nest har publicerat om att bli diagnostiserad som vuxen.

En av artiklarna ligger i Premiumformatet, vilket betyder att den är låst och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Tre artiklar om att bli diagnostiserad som vuxen:

“Diagnoserna var min blinda fläck” – Britt-Marie har haft ett rikt liv som, enligt henne själv, har varit fullt av tokerier. Först som 59-åring har hon utretts för adhd och autism. Hon tror att diagnoserna är viktiga för att hon ska få rätt hjälp när hon blir äldre.

Diagnoserna blev vändpunkten för Andreas – Läraren Andreas, 40, kämpade med ångest över dålig ekonomi, brustna relationer och oavslutade utbildningar. För fem år sedan genomgick han en neuropsykiatrisk utredning där man konstaterade att han hade bipolär typ 2 och adhd. Detta ledde till att han lyckades identifiera och bryta många negativa beteendemönster och få ett bättre och enklare liv.

Vuxen med npf – Så går en utredning till – Annika Brar är överläkare och psykiater på Prima vuxenpsykiatri. Hon arbetar med att utreda vuxna med neuropsykiatriska funktionshinder. Special Nest har frågat henne om hur en utredning går till.

Kategorier: 
Landsting
Annons