Nästa artikel

Syskon kan vara fantastiska. Syskon kan också vara jobbiga. På det sättet är det ingen skillnad om ditt syskon har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning eller inte. Men ändå finns skillnader. Som syskon till någon som har en diagnos kommer du att ställas inför situationer och frågor som dina kompisar inte behöver tänka på. Familjens situation blir annorlunda. Din roll i familjen blir annorlunda. Att vara syskon till någon med en funktionsnedsättning kan innebära att man hamnar i skymundan, eftersom diagnosen kräver mycket uppmärksamhet. Special Nest har skrivit flera artiklar om fenomenet och även tipsat om poddar som tar upp ämnet. Här kommer ett par exempel.

En av artiklarna ligger i Premiumformatet, vilket betyder att den är låst och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Två artiklar och ett pod-tips om syskonfrågan inom npf: 

"Vi vill uppmärksamma syskonfrågan": Läs om Siblings by Passalen som är ett nätverk riktat mot syskon till personer med olika former av funktionsnedsättningar. 

"Emil känner allt som jag känner - fast 10 000 gånger starkare": Här intervjuas David som berättar om relationen till sin lillebror Emil, diagnostiserad med adhd och autism. 

"Podd om syskonskap": I detta avsnitt av Familjebalanspodden diskuteras hur det är att vara ett syskon till någon med en neuropsykiatrisk diagnos. 

 

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons