Nästa artikel

  • Den tidigare journalisten och bloggaren Hanna Fridén arbetar numera som spelutvecklare. "Nu kanske jag själv är lite fördomsfull, men det känns överlag som att det finns fler personer med autism i spelbranschen än i mediabranschen", säger hon i en intervju med Special Nest.

Premium Hon drev en av Sveriges största bloggar och syntes ofta i etern. Vad hände sedan? Hanna Fridén berättar om den motvilliga publiceringen av diagnosen, varför hon klev av mediekarusellen och på vilket sätt svenska medier snabbt har blivit bättre på skildringar av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Först trodde läkarna att lilla Hanna var blind eftersom hon inte sökte ögonkontakt med andra. Språket kom sent, timmarna hos talpedagogen och logopeden blev många, inte förrän vid fyra års ålder kom de första orden. På förskolan var hon oftast ensam och fördrev tiden med att ta isär prylar och bygga ihop dem igen. På högstadiet gick hon inte till skolan överhuvudtaget. – Jag hade mått väldigt dåligt i några år. Jag klarade verkligen inte av att gå till skolan – det va

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons