Nästa artikel

  • ”Det är först de senaste åren som npf har börjat diskuteras offentligt i Finland. Överlag vet gemene befolkning rätt lite om npf och stereotyperna som Rain Man och 'geniet' lever fortfarande kvar", säger Rosanna Fellman.

Premium Den finlandssvenska poeten Rosanna Fellman, 24, vill i sina texter belysa och undersöka normer och vad som anses vara normalt. Nu debuterar hon med diktsamlingen Strömsöborna. ”Poesin är mitt största specialintresse. För mig är det självklart att använda det som uttryckssätt”, säger hon till Special Nest.

I diktsamlingen Strömsöborna gestaltar Rosanna Fellman tjugotre vitt skilda karaktärer. Bland dem finns ett barn som det går illa för, politiskt extrema individer och en person med autism. – För att kunna hantera tunga ämnen gör jag tolkningar och använder mig av humor. Karaktärerna lever alla i en värld där det mesta styrs av att de inte klarar av att ingå i normen, säger Rosanna Fellman. Titeln Strömsöborna beskriver hon som ett inside-joke till livsstilsprogrammet Strömsö

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons