Nästa artikel

  • Sophia Bergmann är psykiater och autist och har skrivit en bok där hon bidrar med en unik kombination av fackkunskap och egen livserfarenhet.

  • Med sin bok vill Sophia Bergmann bidra till ökad kunskap och förståelse, inte minst inom hälso- och sjukvården och hos läkare.

Premium Sophia Bergmann är psykiater, autist och författare till nya boken ”Välkommen till Autismland – leva med en annorlunda hjärna”. Det är en innehållsrik fackbok som ger ett unikt inifrånperspektiv. Själv höll hon länge sitt tillstånd hemligt, men idag väljer hon att vara öppen och hoppas fler ska ”outa” sig för att bidra till förändring i arbetslivet.

– Först vågade jag inte stå för mitt tillstånd, för jag var rädd för konsekvenserna på jobbet, men när jag väl hade fått diagnosen och sedan ”outade” mig var det en befrielse. Det är nog typiskt mig att gå från att vara helt hemlig till att bli så öppen, säger Sophia Bergmann. Sophia Bergmann är läkare och specialist i psykiatri. Under barndomen och som ung vuxen visste varken hon själv, föräldrarna eller någon i omgivningen att hon var autistisk. Efter många år a

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons