Nästa artikel

  • "Det var en chock att få diagnosen på Annie, men jag sörjde inte utan fick ett driv att göra något för barn med diagnoser", säger Sophie Dow.

  • Annie är idag 27 år och har flyttat hemifrån. Älskade gosedjuret Lammie är en trogen följeslagare.

  • "Jag älskar hela Annies väsen. Hon har verkligen inte blivit tilltufsad av livet, hon är bekväm i att ha sina särskilda behov och har inga problem med att tala om det", säger Sophie.

Premium Sophie Dow kände direkt när dottern Annie föddes att något inte stämde. Den lilla flickans tillslutna beteende väckte frågor. I den nya boken ”När livet inte följer manus” skildrar hon jakten på det genetiska mysterium som ska förklara gåtan Annie, men också kampen för bättre villkor för barn med neuropsykiatriska diagnoser.

Oron från förlossningen höll i sig när dottern inte ville äta och ständigt var snuvig. Men när de första leendena kom och sedan förskolans varierande förklaringar till den försenade utvecklingen, försökte Sophie Dow och hennes man ta det med ro och njuta av småbarnsåren. –Jag visste ju egentligen redan från början att något var fel, men jag trängde undan det, säger Sophie till Special Nest.  – Idag vet jag att det hade varit bättre att få en tidig diagnos, men Annie v

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons