Nästa artikel

  • "Med rätt mentorskap och vägledning kan barn med autism få fantastiska karriärer. Men jag är orolig för dessa barn, att vi inte hittar deras väg", säger Temple Grandin.

Premium Dr. Temple Grandin är en av autismvärldens stora stjärnor. Hon är professor i djurvetenskap vid Colorado State University, forskare, författare och föreläsare. Hon har högfungerande autism och är känd för sitt engagemang i autismfrågor. Hennes viktigaste budskap är att världen behöver olika typer av tankesätt, och att man därför ska fokusera på sina intressen och styrkor för att nå sin fulla potential.

– När jag var yngre fattade jag inte att andra tänker i ord. Själv kan jag inte tänka utan bilder. Jag är väldigt visuell. Min hjärna funkar som Googles sökmotor för bilder. När det skrivs in ett ord där så får jag upp bilder i mitt huvud, en och en efter varandra som om jag kollar på en film, säger Temple Grandin i en intervju med CNN från 28 januari 2014. Filmen “Temple Grandin” (HBO, 2010) med Claire Danes i huvudrollen gestaltar hur hon, och många andra personer med au

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons