Nästa artikel

Förra veckan diskuterades psykisk ohälsa och antidepressiv medicin i ”Malou efter tio” i TV4. Under veckan medverkade både personer som upplever att de har mått sämre av SSRI-preparat och de som tvärtom tycker att medicinen har varit deras räddning. En som tillhör den senare kategorin är radioprofilen och krögaren Anders Timell.

Förra veckans tema i ”Malou efter tio” var ”PillerSverige” med utgångspunkt i att vi i Sverige tar mer antidepressiv medicin jämfört med hur det ser ut i många andra länder. Anders Timell, krögare och radioprofil, berättade om sina erfarenheter av SSRI-preparat och hur det under de sex år han åt medicinen hjälpte honom mycket. Det var under en tid av alldeles för mycket arbete som han hamnade i en depression.

– Jag tänkte inte riktigt efter, ville vara alla till lags och omtyckt. Men till slut kom allt ikapp mig, det fanns inga isflak att hoppa till längre och jag bara sjönk, säger han i programmet.

En dag satt han i bilen och kände att det inte var någon mening med någonting längre. Han ringde sin bror och berättade hur han kände. Efter det tog han hjälp av vården och började äta antidepressiv medicin.

– Det syns inte på en, men det fanns ingeting kvar av mig inombords, jag var alldeles uttömd. Som kille kan det nog vara extra jobbigt att släppa på sina känslor, men när jag väl gjorde det märkte jag att det är rätt många som umgås med de här känslorna. 

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons