Nästa artikel

Veckans tema i programmet "Malou efter tio", som sänds vardagar klockan tio i TV4, är "Diagnoser". Under veckan har bland annat medieprofilen Cissi Wallin med diagnosen adhd intervjuats och även psykiatrikern Anders Hansen har bjudits in för att diskutera ämnet.

"Är det bra eller dåligt att få en diagnos? Blir man stigmatiserad eller känner man att man äntligen får reda på vad som tidigare kan ha känts som ett utanförskap?" Så inleder programledaren Malou von Sivers presentationen av den här veckans tema i "Malou efter tio". Hittills har redan en rad inbjudna gäster med koppling till temat medverkat och delat med sig av sina erfarenheter.

I måndags intervjuades medieprofilen Cissi Wallin om hur det är att leva med adhd-diagnos. Senare samma dag deltog hon i samtal med Anders Hansen, psykiatriker och författaren bakom boken "Hjärnstark" som Special Nest tidigare har skrivit om. Hansen menar att det måste finnas en acceptans för att folk är olika, men att de som har problem med adhd bör få hjälp.

Andra gäster har bland annat pratat om hur det var att växa upp med en mamma som led av bipolär sjukdom typ 1 och om hur man som förälder hanterar att ens barn inte får någon diagnos trots otaliga utredningar – utan diagnos saknar man också sjukdomsprognos.

På programmets hemsida, tv4.se/efter-tio, hittar du veckans tidigare sändingar och kan ta del av materialet i efterhand.

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons